IN OOSTKAPELLE & ONLINE

Diëtistische consulten

Jezelf weer lekker en gezond voelen onder begeleiding van diëtist Sabine.

Wil je weer lekker in je vel zitten en heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Ik help je graag!

Mijn diëtistische consulten zijn met name geschikt voor problemen die zich in je leven uiten als:

 • Overgewicht, ondergewicht, huid- en darmklachten, emotie eten, voedselallergieën, diabetes, hoog cholesterol, hartfalen, longziekte en overige voedingsgerelateerde aandoeningen.
 • Stress, gejaagdheid en spanning
 • Hoofdpijn, piekeren en twijfel
 • Vermoeidheid en-of opgebrand zijn
 • Depressieve en neerslachtige gevoelens

Bouwstenen van de diëtistische consulten

Bij mij kom je voor holistische aanpak. Dit betekent dat ik verder kijk dan alleen je voeding, indien nodig. Ik geloof dat daarmee de allerbeste resultaten worden behaald! Je eet en leeft natuurlijk altijd op de manier die bij jou past en niet andersom. In iedere cyclus van je leven heb je iets anders nodig en daar begeleid ik jou bij. 

Gezonde voeding

Gezonde voeding wordt ingezet bij overgewicht, darmproblemen,
emotie eten, voedselallergieën, medische aandoeningen zoals diabetes, hoog cholesterol etc. Het brengt een gezond gewicht, gezond lichaam, meer energie, meer kracht en zelfvertrouwen.
Ook je huid en hormoonhuishouding verbeteren, waardoor je echt lekker in je vel komt te zitten.

Emotional Freedom Techniques

EFT wordt ingezet bij emotionele of psychologische problemen, zoals angst en fobieën, somberheid en depressie, psychosomatische klachten/lichamelijke klachten, persoonlijke ontwikkeling en belemmerende overtuigingen. Door het ontladen van allerlei ongewenste gevoelens en emoties veranderen patronen en overtuigingen in positieve zin. Het effect is afhankelijk van verschillende factoren waaronder de soort klachten en de complexiteit ervan. 

Lichaamsbewustzijn

Lichaamsbewustzijn wordt ingezet bij dissociatie van je lichaam, afkeer van jezelf en je lichaam, trauma’s, (chronische) pijnklachten, darmproblemen, hoofdpijn, oververmoeidheid, angsten, gejaagdheid en tal van andere klachten. Het brengt je weer in contact met je lichaam, het laat je weer voelen en weer van jezelf houden. Ook brengt het je in contact met de dieperliggende oorzaak van verschillende lichamelijke klachten die je ervaart. Zo kun je de oorzaak aanpakken en verdwijnen klachten voor altijd.

Z

Resultaten diëtistische consulten

Mijn consulten bieden een langdurige verandering. Het is géén Quick-Fix. Het vraagt tijd en aandacht.

Resultaten van mijn consulten zijn onder andere:

 

 • Gezond gewicht, goed werkende darmen en een goede gezondheid
 • Klachten verminderen en/of verdwijnen.
 • Meer afgestemd op jezelf
 • Ontspannen lichaam en geest
 • Meer zelfvertrouwen
 • Meer energie
 • Lekkerder in je vel

Werkwijze consulten

VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK
Vraag vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek aan. Gaan we samenwerken, dan hebben we daarna het eerste gesprek:

HET EERSTE GESPREK
Tijdens het eerste gesprek neem ik alle tijd voor jou. Samen met jou bespreek ik jouw wensen en hulpvraag. Ik vindt het belangrijk om samen met jou de meest passende leefstijl te vinden, maar wil jou vooral bijstaan in je proces. Er is tijdens de consulten aandacht voor wat je voelt en ervaart, maar vooral ook wie je bent en hoe je leeft. Zodat wij daarin samen de ontwikkeling maken en kunnen bouwen aan de voordelen die een gezonde leefstijl jou brengt.

VERVOLG
Tijdens de vervolg afspraken, die 1 ä 2 keer in de maand plaatsvinden, besteed ik aandacht aan het verdiepen van jouw leefstijl. Zo leer je en ontwikkel je door en wordt het onderdeel van jouw dagelijkse leven. Ik wil vooral dat een gezonde leefstijl een prettige ervaring voor je wordt, dus geen verplichting in de tijdsduur, maar alleen wat op dat moment bij jou past. Je krijgt steeds weer praktische tips en leuke tools om jouw leefstijl eigen te maken. En mocht je ineens iets willen veranderen, dan verander ik gewoon mee.

NAZORG
Inmiddels gaat het zo goed, dat je het nu helemaal zelf kan. Alle voordelen die een gezonde leefstijl je biedt wil je natuurlijk graag behouden en volhouden. Dit hoef je niet alleen te doen. In deze fase is het mogelijk contact te blijven houden met mij. Heb je nog vragen of gaat het even niet zoals gepland? Dan kun je in deze fase contact met mij houden, heel fijn om zo terugval te voorkomen. Samen met mij besluit je uiteindelijk of je ieder half jaar of jaar nog even terugkomt of het helemaal zelf gaat doen.

Tarieven en meer

Als diëtist ben ik specialist op het gebied van voeding en gedrag bij ziekte en gezondheid. Ik bied online en offline diensten om jou zo goed mogelijk te helpen. Houdt er wel rekening mee dat mijn consulten niet worden vergoedt door de zorgverzekering. Dat heeft voor jou als voordeel dat er meer tijd en aandacht voor jou beschikbaar is en dat je snel geholpen wordt. En voor mij als voordeel dat ik 50% minder tijd kwijt ben aan administratieve rompslomp. Er wordt geen dossier opgebouwd dat is in te zien door een zorgverzekeraar of huisarts.

Eerste consult van 60 minuten €95,-
Vervolg consult van 45 minuten €72,-
Vervolg consult van 30 minuten €47,50

Je kunt bij mij terecht in Oostkapelle of een online consult boeken. Ook wandelconsulten behoren tot de mogelijkheden.

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

Vul het onderstaande formulier in, dan bel ik jou terug.

11 + 3 =

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, accepteer je het gebruik van onze cookies.  Meer info