Hoe waren jouw feestdagen? Is het nu tijd voor een gezonde start in het nieuwe jaar?


Berichten / dinsdag, januari 2nd, 2018

De feestdagen zitten er weer op. Het is weer tijd om te gaan werken of studeren. Ik vind het altijd moeilijk om weer in het ritme te komen en de draad op te pakken. Het is voor mij een opluchting om weer gezond te kunnen eten. Ik kan thuis weer lekkere en gezonde maaltijden bereiden. Afgelopen dagen heb ik zo ontzettend veel gegeten met familie en vrienden, ook ben ik twee dagen in de Veluwe geweest. Hier heb ik twee nachtjes geslapen in een hotel. Het eten was goed, maar niet bepaald gezond! Ik heb vooral veel eiwitten en koolhydraten gegeten en weinig groente, fruit en sla. Toch is mijn gewicht gelijk gebleven, hoe is dat bij jou? Ik voel me na deze dagen wel vermoeid en loom, maar dat is logisch als je zoveel gegeten hebt. Het lichaam draait overuren om zoveel eten te kunnen verwerken. Op het moment dat je rust neemt, blijven de organen hard werken. Na zo’n periode is het belangrijk dat jouw organen ook de tijd krijgen om bij te komen. Een goede manier hiervoor is om komende dagen wat minder en wat minder vaak op de dag te eten (maximaal 3x) en bijvoorbeeld een aantal dagen te detoxen. Toen ik thuis kwam heb ik daarom direct een vitamine boost genomen in de vorm van een drank met natuurlijke groente en fruit extracten en een zelfgemaakte courgette soep. Ik heb geen snelle koolhydraten, maar ook geen eiwitten genomen, zodat mijn lichaam even kan bijkomen. Aankomende week doe ik rustig aan, ga ik gezond eten, ontspannen en bewegen. Van het weekend ga ik een aantal dagen verantwoord detoxen. Wil je mee doen, laat dan even een berichtje achter. Het is een goede manier om je lichaam te ontdoen van giftige stoffen en zo een gezonde nieuwe start te maken in 2018. Als je dit niet doet, blijven de giftige stoffen nog lange tijd aanwezig in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat het afvallen, maar ook de opname van voedingstoffen moeilijk verloopt. Ga de uitdaging aan en doe gezellig mee met detoxen! Wordt lid van Detox Solune.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *