De spijsvertering voor het eten.


Berichten / vrijdag, december 29th, 2017

Op het moment dat je aan eten denkt, komt jouw spijsvertering al op gang. De spijsverteringsenzymen worden actief en de maag gaat zich voorbereiden op het ontvangen van voedsel. Dit proces gaat van start op het moment dat jij eten ziet, ruikt of weet dat je zo gaat eten. De verteringsenzymen die vrij komen zijn nodig voor een goed verloop van de spijsvertering. Op het moment dat je gaat eten zonder dat je het ziet, ruikt of van plan was om te gaan eten zijn onvoldoende spijsverteringsenzymen actief en is het verloop van de spijsvertering niet optimaal, waardoor er maag- darmklachten kunnen optreden en de voedingstoffen niet goed worden opgenomen.  Dit kan op lange termijn leiden tot een tekort aan voedingstoffen. Het proces voor de maaltijd speelt dus een belangrijke rol voor een goed verloop van jouw spijsvertering. Ik adviseer daarom altijd om zelf een maaltijd klaar te maken. Wanneer je een maaltijd ziet, ruikt en bereid wordt het lichaam voorbereid op het ontvangen van voedsel. Tijdens de bereiding van de maaltijd treedt er een stukje verzadiging op, waardoor je minder zult eten. Op het moment dat je een kant en klare maaltijd uit de kast of koelkast trekt en gaat eten, gaan er te weinig processen aan vooraf voor een optimale vertering en opname van de betreffende voedingsstoffen. Daarnaast treedt er vooraf nog geen verzadiging op, waardoor je meer eet dan je eigenlijk nodig hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *